Användaruppgifter

För att ansluta till ditt webbhotell behöver du dina användaruppgifter. Om du saknar inloggninguppgifter för kontrollpanelen ber vi dig kontakta kundtjänst.

Programvara

Alla våra webbhotell tillåter anslutning via FTP. För att använda FTP behöver man en klientprogramvara, nedan följer exempel på programvaror som SBBS rekommenderar;

Det finns givetvis mängder av fler klienter som fungerar minst lika bra men detta är ett axplock av klienter som vi själva använder.

Värdnamn och överföring

Värdnamnet som skall anges via anslutning är ftp.dindomän.se och anslutningstypen skall vara FTP utan kryptering. Om man sitter bakom en router eller brandvägg som använder NAT eller filtrerar trafiken kan det vara nödvändigt att justera en inställning som kallas "transfer mode" till PASV (från Active). Detta på grund av FTP-protokollets uppbyggnad. Justerar man inte denna inställning kan man lyckas ansluta men misslyckas med att lista kataloger.